Visie op leidinggeven aan projecten (1)


"Het goed willen doen is een belangrijke drive. Ik ben er van overtuigd dat het in één keer goed uitvoeren van opdrachten voorkomt dat projecten te laat zijn. Teveel fouten en uit de tijd lopen van projecten of delen daarvan verstoord het politieke landschap rond een project. Vaak betekent dat weerstand en tegenwind.
Een project is goed wanneer het resultaat wordt gehaald binnen de gestelde tijd en kosten in de gevraagde kwaliteit en duurzaamheid. Dit kan alleen als het een echte team inspanning is waarin iedereen zijn/haar verantwoordelijkheid neemt."

Keigoed! denkt overigens dat een project dat op tijd, volgens specificaties en binnen het budget wordt opgeleverd, niet per definitie succesvol is. Natuurlijk tellen deze zaken ook. Wij denken echter dat ook de opdrachtgever, de gebruikers, de projectdeelnemers en omgeving tevreden moeten zijn over het resultaat. Wij denken zelfs dat dit nog belangrijker is, dan voldoen aan de "technische specificaties" van een project. Een ontevreden opdrachtgever zal je immers niet snel meer inhuren, ook al is het project uitgevoerd volgens plan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten